Διαύγεια RSS - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛ. ΡΟΔΟΠΗΣ

15.11.11

Έτοιμος να υπηρετήσει την αγορά ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης

“Όλοι μαζί μπορούμε με τις δικές μας τοπικές δυνάμεις, να ανατρέψουμε την παρούσα
οικονομική κατάσταση”, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο μαζί με τα 37 πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του


“Προοπτική ανάπτυξης των επαγγελματιών και βιοτεχνών του νομού Ροδόπης”, καλείται ο συνδυασμός του Μιχάλη Βεζυριαννίδη, ο οποίος στις εκλογές του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, θα διεκδικήσει την προεδρία. Αυτός είναι ο στόχος και το όραμα για το μέλλον, είπε στις δηλώσεις του, παρουσιάζοντας το βράδυ της Παρασκευής στο χώρο του Επιμελητηρίου, τα 37 πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του.
Με τον αέρα του νέου ανθρώπου και με στόχο να υπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης μετά την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών έβαλε πλώρη για το επιμελητήριο, διεκδικώντας την προεδρία για την επόμενη τετραετία. “Δε νιώθουμε κουρασμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε τον επαγγελματία και τον βιοτέχνη της Ροδόπης, ως το τέλος της θητείας μας”, είπε μιλώντας στους συνυποψήφιους του, το βράδυ της παρουσίασης του συνδυασμού. “Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από νέους ανθρώπους δραστήριους και δυναμικούς, που επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν στην αγορά της Ροδόπης”, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος. “Το Επιμελητήριο, τα τελευταία χρόνια έχει τελματώσει, αν και στο παρελθόν είχε παράξει και προσφέρει”, ανέφερε ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης και πρόσθεσε ότι η σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία απαιτείται γρήγορες αλλά ουσιαστικές αποφάσεις. “Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από ανθρώπους δραστήριους και δυναμικούς οι οποίοι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας, του τόπου μας, θέλησαν να “ βγουν” μπροστά και να προτάξουν νέες ιδέες, φρέσκιες απόψεις και να δημιουργήσουν επιχειρηματικές υποδομές για ανάπτυξη. Όχι θεωρητική και κούφια ανάπτυξη, αλλά ουσιαστική και πρακτικά εφαρμόσιμη. Ό,τι έλειπε τόσα χρόνια από την περιοχή μας”, είπε και πρόσθεσε ότι στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση και η διαφάνεια. Δηλώνοντας έτοιμος και αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης τόνισε την ανάγκη το επιμελητήριο να αλλάξει “ρότα, να γίνει διάφανο, καθαρό με ανοιχτές τις πόρτες σε όλους τους συναδέλφους”.

Διεκδίκηση προγραμμάτων υπέρ της αγοράς της Ροδόπης

Στις προτεραιότητες του υποψήφιου προέδρου, είναι να διεκδικήσει προγράμματα που θα ενισχύουν την αγορά της Ροδόπης. “Χάσαμε πολλές ευκαιρίας σε αυτό το θέμα και είχα διαχωρίσει τη θέση μου”, είπε εξηγώντας ότι “χάσαμε από ένα μοντέλο διοίκησης στο οποίο ήμουν και εγώ παρών, πράγμα που σημαίνει ότι διαχώρισα και εγώ τη θέση μου και μαζί με ανθρώπους που έκαναν το ίδιο, κάναμε ένα συνδυασμό, θέλοντας να εκφράσουμε εκείνους που λένε κάτι διαφορετικό. Οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά”, είπε ο κ. Βεζυριαννίδης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο ΤΕΜΠΜΕ, όπως και στο εθνικό ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού

Αναγκαία χαρακτήρισε την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που είχε χορηγήσει το ΤΕΜΠΜΕ σε έξι χρόνια από τρία που είναι σήμερα, ο κ. Βεζυριαννίδης. Επιπλέον τόνισε ότι περιοχή μας περιμένει την πλήρη και ουσιαστική ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Τόνισε επίσης ότι ένα ακόμη κρίσιμο στοίχημα για την Ροδόπη είναι η αξιοποίηση των πόρων του εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ). Ως τελευταίο αλλά σημαντικό εργαλείο για αύξηση της χρηματοπιστωτικής επέκτασης από αποτελούν οι τράπεζες είπε. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε όπως κάναμε τόσα χρόνια τα προϊόντα, εργαλεία για εμάς, των τραπεζών.
“Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει αποδείξει ότι ξέρει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του οικονομικού περιβάλλοντος. Η οικονομία της περιοχής μας θα πρέπει να ξεφύγει από το τέλμα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε φύλακες ανάπτυξης. Να δώσουμε ώθηση στις επιχειρήσεις, που μπορούν ακόμη και σήμερα να αναπτύσσονται και στήριξη στις επιχειρήσεις που σήμερα βιώνουν δύσκολα. Όλοι μαζί μπορούμε με τις δικές μας τοπικές δυνάμεις με προστιθέμενη αξία να ανατρέψουμε την παρούσα οικονομική κατάσταση”, είπε ο κ. Βεζυριαννίδης, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στην αγορά.

“Το 2012 θα πρέπει να είναι σημάδι προοπτικής”

Τέλος στην μιζέρια της αγοράς, επιθυμεί να μπει ο υποψήφιος πρόεδρος, λέγοντας μάλιστα ότι η νέα χρονιά πρέπει να αποτελέσει σημείο κομβικό και αφετηρία για τη νέα εποχή. “Να ανοίξουμε τα μάτια μας σε μια νέα μέρα που έρχεται” κάλεσε την αγορά λέγοντας ότι κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια. “Έχουμε σχέδιο, δημιουργήσαμε ένα σύστημα αξιών και αρχών με αλληλουχία, με πράξεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ενισχύουμε με τη δική σας θέληση την προσπάθειά μας. Σας θέλουμε συμπαραστάτες. Σας χρειαζόμαστε. Όχι για μία μέρα. Θέλουμε να βάλουμε ημερομηνία λήξης στα προβλήματά μας. Με το όραμά μας καθαρό, θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε αίσθηση αυτοπεποίθησης και προσωπικής αλλά και επαγγελματικής δύναμης”, είπε απευθυνόμενος στους επαγγελματοβιοτέχνες.
Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο του ο κ. Βεζυριαννίδης υποστήριξε ότι πρόκειται για άτομα τα οποία “ήρθαν και εξέφρασαν την άποψη τους ότι πρέπει να εκφράσουμε διαφορετικά την επιχειρηματικότητα στη Ροδόπη”. Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται όπως ανέφερε από χριστιανούς και μουσουλμάνους, άνθρωποι “’οποίοι επιθυμούν να εκφράσουν όλους τους κλάδους και συνολικά την αγορά”, να αφουγκραστούν τα προβλήματα και να φέρουν τις λύσεις. Καταλήγοντας ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης, σχολίασε ότι οι εκλογές του επιμελητηρίου είναι κρίσιμες, όπως κρίσιμες είναι και οι εποχές, γι’ αυτό κάλεσε την αγορά να ψηφίσει και να στηρίξει την προσπάθεια για αλλαγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: