Διαύγεια RSS - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛ. ΡΟΔΟΠΗΣ

20.3.08

Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε αποστολή του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

Επίσκεψη και στην Ένωση Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδας και τη ΓΣΕΒΕΕ



Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Νομού Ροδόπης επισκέφθηκε το Σάββατο 15 - 03 - 2008 τη Βουλή των Ελλήνων και συναντήθηκε με τον πρόεδρό της. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κασιμάτη, επισκέφθηκε και τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ελλάδας.


Η πρόσκληση στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο έγινε από τον Πρόεδρο της Βουλής, καλώντας το, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος κ. Λιούρτας, ως το πλέον δραστήριο επιμελητήριο της χώρας, κάτι που λέγεται κατά κόρον από τα επιμελητήρια.


«Δεν χάσαμε την ευκαιρία, πήγαμε στη Βουλή. Το χαρήκαμε ιδιαίτερα, γιατί δεν περιμέναμε από έναν πρόεδρο της Βουλής να συμπεριφερθεί έτσι σε ένα επαρχιακό επιμελητήριο. Φαίνεται ότι ο κ. Σιούφας, όμως, έχει πιάσει το νόημα της πολιτικής και γι’ αυτό είναι και αγαπητός από όλους, ανεξάρτητα από κόμματα». Σε ερώτηση για το αν χαρακτηρίζεται δίκαια ο κ. Σιούφας ως «πρόεδρος όλων των Ελλήνων», ο κ. Λιούρτας απάντησε ότι «δίκαια χαρακτηρίζεται πρόεδρος της Βουλής, όπως και πριν χρόνια ο κ. Κακλαμάνης. Προσωπικά - και θα το πω επειδή μου αρέσει να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη - ο πρόεδρος της Βουλής με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι δίκαια κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από γενικά θέματα. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα θέματα της νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, νόμοι που ψηφίσθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Ανάπτυξης. «Είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα ως Υπουργός Ανάπτυξης με τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον ευχαριστήσαμε για αυτό».


Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων τον κ. Γιώργο Κασιμάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το επίκαιρο θέμα των διακοπών της ΔΕΗ. «Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έκανε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις διακοπές ρεύματος. Εμείς, ως Επαγγελματικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο καλούμε τα μέλη μας να προσέλθουν στα γραφεία και να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί εξαιτίας της ΔΕΗ, ώστε, καλύπτοντας όλα τα μέλη μας, να προβούμε σε αγωγές εναντίον των υπευθύνων ζητώντας αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Περιμένουμε από τα μέλη μας να δηλώσουν τις ζημίες τους». Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο Επιμελητήριο, ενώ ο κ. Κασιμάτης ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για τις δραστηριότητές του, «παρασύροντας, όπως είπε, και τα άλλα επιμελητήρια της χώρας. Του μετέφερα την ευχαρίστησή μου γιατί επιτέλους μετά από πολλά χρόνια ένας πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων βγήκε σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας μεταφέροντας τα προβλήματά μας».


Ακολούθως, το Δ.Σ. του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου επισκέφθηκε τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ελλάδας. Η επίσκεψη συνέπεσε με την κατανομή αξιωμάτων στο νέο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ, το οποίο προέκυψε μετά από εκλογές που είχαν γίνει πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου. «Ήταν όλοι εκεί, δεξιοί, αριστεροί, κεντροαριστεροί γιατί στην Συνομοσπονδία όλοι μεταξύ τους είναι αγαπημένοι και για αυτούς προέχει το καλό των μελών τους. Συγκυβερνούν και αυτό είναι ευχάριστο για τον επαγγελματικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: